Punt beheer

Welkom op de website van Punt Beheer B.V.

Punt Beheer is een vastgoedbedrijf die zich, zoals de naam al impliceert, voornamelijk bezig houdt met het beheren, verhuren, aankopen en verkopen van vastgoed.

 

Daarnaast is Punt Beheer ook actief in projectontwikkeling, ontwikkelen en beheren van bioscopen en het ontwikkelen en beheren van recreatie.

 

Onder de portefeuille van Nederland treft u enkele van de projecten die door Punt zijn gerealiseerd.

 

Ook in België is Punt Beheer actief, voornamelijk in Brussel. Hier realiseert en verbouwt zij met name winkels, kantoren en appartementen. Gerealiseerde projecten in België kunt u bekijken onder de portefeuille België.

 

In Duitsland koopt, beheert en verkoopt Punt Beheer via de dochteronderneming Futura GmbH divers onroerend goed. De verschillende projecten liggen verspreid door heel Duitsland. Voor een indruk verwijzen wij u naar de portefeuille Duitsland. 

 

Punt B.V. - Al meer dan 60 jaar ondernemend 

In 1952 startte de heer H.A. Punt met H.A. Punt Aannemingsmaatschappij in Heiloo.

 

Hij is de grondlegger van het bedrijf wat door de jaren heen is uitgegroeid tot een internationale vastgoedonderneming.

 

H.A. Punt Aannemingsbedrijf was actief in de grond-, weg- en waterbouw en heeft grote werken gedaan waaronder het aanleggen van de wijken Huiswaard in Alkmaar.

 

 

Eén van de pronkstukken van de grond-, weg-, en waterbouw was het schip de IJda Maria.

 

 

Halverwege de jaren ’70 werd de focus verlegd naar de recreatiesector.

In 1976 opende de Metro bioscoop in Heerhugowaard haar deuren en in 1980 volgde de Metro bioscoop Purmerend.

 

 

Via de bouw van de bioscopen kwam Punt in aanraking met de systeembouw.

 

 

 

In 1980 werd H.A. Punt – Systeem – Bouw B.V. opgericht. Deze tak van de Punt-onderneming werd in 2000 verkocht maar is nog steeds actief onder dezelfde naam.

Punt Beheer is nu voornamelijk actief in de vastgoedsector en beheert haar eigen vastgoedportefeuille welke uit ruim 200 objecten bestaat.

Daarnaast is Punt actief in de projectontwikkeling. Zo heeft zij diverse (mega)bioscopen ontwikkeld o.a. in Apeldoorn, Hilversum en Alkmaar.

De ontwikkeling van het megabioscoopcomplex Alkmaar is in 2016 door The International Cinema Technology Association (ICTA) uitgeroepen tot de beste nieuwbouwbioscoop wereldwijd.

 

 

Alkmaar megabioscoop

 

 

Alkmaar megabioscoop

 

 

Alkmaar megabioscoop